Evoluția pe piața imobiliară în 2018

Evoluția pe piața imobiliară în 2018

2018, un an promițător pentru piața imobiliară

2018 este un an cu mari așteptări pentru dezvoltatorii de pe piața imobiliară. După rezultatele în creștere înregistrate în anul 2017, când piața s-a deblocat și a înregistrat o evoluție evidentă, se așteaptă încă un an bun în imobiliare, atât în sectorul rezidențial, cât și în sectorul industrial. Toate predicțiile legate de evoluția pieței rezidențiale se leagă strâns de factorii economici. Cea mai importantă influență pe piața imobiliarelor o au, bineînțeles, creșterea economică sustenabilă și disponibilitatea băncilor de a oferi finanțare.

Ca urmare a semnelor bune ce au apărut pe piața imobiliară, dezvoltatorii au fost motivați să investească în proiecte rezidențiale care să ofere beneficii reale. Pe lângă un preț avantajos, acces către punctele de interes precum grădinițe, spitale, mall-uri, parcuri ș.a.m.d. Bucureștiul fiind orașul cu cele mai multe ansambluri rezidențiale noi, cererea este din ce în ce mai mare. Spre deosebire de complexurile imobiliare de la periferia orașului, ansamblurile rezidențiale oferă avantajul de a fi amplasate în zone cu acces mult mai ușor la rețeaua de transport în comun, la centre comerciale sau la spațiile de birouri. Tocmai de aceea, se dezvoltă tot mai mult ansambluri de locuințe noi în zone precum Barbu Văcărescu, Floreasca, Politehnica.

Provocări pe piața imobiliară

Deși este într-o continuă evoluție, domeniul imobiliarelor nu are un ritm constant de creștere, tendințele diferă în funcție de segment. Până acum, au fost atât urcușuri, cât și coborâșuri, începând cu perioada dinaintea crizei. Această lipsă de continuitate a evoluției pieței a adus, pe de o parte, instabilitate. Pe de altă parte, a reușit să trieze firmele dezvoltatoare astfel încât, în prezent, să rămână mult mai multe firme românești de încredere, cu proiecte stabile și sustenabile. Deși proiectele imobiliare din domeniul rezidențial sunt în continuă dezvoltare, infrastructura slabă este încă o problemă vizibilă fără soluții concrete de rezolvare.

Anul 2018 vine cu provocări, dar și cu obiective îndrăznețe pentru piața imobiliară rezidențială. Atât cererea, cât și oferta sunt variate, astfel încât se poate discuta despre acest an ca fiind o perioadă cu masive investiții pe piața rezidențială.

Lasă un comentariu