Facilitățile urmărite de cumpărătorii de apartamente în București

Facilitățile urmărite de cumpărătorii de apartamente în București

Se caută apartamente noi, cu 2 camere

La nivel național, cea mai mare cerere de locuințe este înregistrată în București. Spre deosebire de anii trecuți, incluzând perioada de criză, anul acesta, mai mult de jumătate din potențialii cumpărători de locuințe caută apartamente noi. Deși livrările sunt mai puține decât în cazul apartamentelor deja construite, cumpărătorii vor locuințe în ansambluri rezidențiale noi și se orientează deopotrivă către zonele din jurul Bucureștiului și către cele din oraș. Această tendință este absolut naturală, având în vedere că achiziția unui apartament este o investiție pe termen lung (20-30 de ani fiind, în general, perioada de creditare), la care nu ar fi deloc rentabil să se adauge costuri de recompartimentare, renovare, reparații, așa cum se întâmplă, de obicei, în cazul apartamentelor vechi.

Cele mai solicitate tipuri de locuințe în București rămân apartamentele cu 2 camere, care, în acest moment, au costuri accesibile pentru clasa sociala cu venituri medii. Anul acesta, odată cu lansarea programului Prima Casă 2018, tot mai mulți români au posibilitatea să găsească și să cumpere un apartament într-un complex rezidențial nou.

De-a lungul timpului, comportamentul de cumpărare al celor care sunt în căutare de casa nouă s-a modificat. După depășirea perioadei de criză, cumpărătorii de apartamente din București sunt mai precauți în ceea ce privește facilitățile oferite de dezvoltatori și mult mai atenți la calitatea produsului imobiliar pe care îl aleg. Iată care sunt cele mai importante criterii urmărite de un potențial proprietar de apartament nou în București, în 2018:

Costurile

Prețul rămâne, de departe, cel mai important criteriu de orientare pentru cumpărătorii cu venituri medii. Pentru o decizie sigură de achiziție, costurile trebuie să fie direct proporționale cu standardele de calitate și facilitățile oferite de noua locuință.

Locația

Zona în care este localizat noul apartament a devenit un factor major de decizie, mai ales acum, când există concurență între marile ansambluri rezidențiale de la marginea Bucureștiului și cele construite în zone bine cotate din oraș. Cumpărătorii se orientează către o anumită zonă în funcție de accesul oferit către mijloacele de transport în comun, mai ales metrou, astfel încât distanța între casă și locul de muncă să fie una cât mai mică. Tocmai de aceea, în ultimii ani, tot mai multe cereri de apartamente noi au venit din așa numitele zone corporate aflate în nordul Bucureștiului – Pipera, Barbu Văcărescu, Băneasa. Infrastructura zonei este un factor decisiv pentru facilitarea accesului către punctele de interes ale cumpărătorului – zone comerciale, zone verzi, zone de agrement.

Arhitectura

 Comportamentul cumpărătorului a evoluat până acolo încât decizia de cumpărare nu mai este strict influențată de modul în care arată apartamentul. Cu toate acestea, designul, compartimentarea, optimizarea spațiului din interior sunt criterii foarte importante. Cu atât mai mult cu cât, spre deosebire de apartamentele vechi, în care toate produsele imobiliare aflate la vânzare urmau în mare același tipar de construcție, în ansamblurile rezidențiale noi opțiunile sunt variate – de la apartamente spațioase cu 2 camere, compartimentate modern și până la studiouri duble sau apartamente cu 3 camere și scară interioară. Toate vin în întâmpinarea dorinței cumpărătorilor de a achiziționa un produs imobiliar care să ofere confort.

Finisajele

Cumpărătorii și-au educat foarte bine comportamentul și au început să pună preț pe calitate. Vestea bună este că dezvoltatorii au răspuns acestei cereri cu locuințe construite la un nivel de calitate mai crescut decât în anii anteriori, folosind materiale rezistente pentru instalațiile electrice, termice, sanitare și finisaje de ultimă generație.

 

Lasă un comentariu